Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAGAMRÓL

Balogh Lászlónak hívnak , Balmazújvároson lakom.

Már általános iskolás koromban szerettem rajzolgatni , leginkább tájképeket, épületeket.

Egyik kedvenc témám a régi debreceni piac utca volt régies épületeivel macskaköves utakkal.

Több rajz pályázaton is első lettem.  Általános iskola után a debreceni Művészeti és Kézművesipari Szakiskolában folytattam tanulmányaimat. Itt fazekas szakképesítést szereztem. Utána szereztem érettségit itthon Balmazújvároson a Veres Péter Gimnázium esti tagozatán. Közben vissza kezdtem térni a rajzoláshoz és elhatároztam, hogy festészettel és grafikával szeretnék foglalkozni.

Egy évig jártam rajzolást tanulni a Medgyessy Képzőművészeti Körbe ahol Lukács Gábor festőművész Palotai Erzsébet rajz tanár és Subicz István grafikus művész tanítottak.

Később a Medgyessy Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola festő okj-s szakján folytattam tanulmányaimat. Itt sajátítottam el először az olajfestés technikáját amit nagyon megszerettem.

Végül a Nyíregyházi Főiskola képi ábrázolás szakán szereztem alapdiplomát.

Itt a festészet mellett belekóstoltunk a kép grafikában is ahol különféle grafikai technikákat sajátítottam el linómetszet , rézmetszet, rézkarc, monotípia amik közül én a rézkarc technikáját szerettem meg a grafikai technikák közül.  Legfőképpen a mai napig tájképeket szeretek készíteni olaj vagy akril festékkel. Korábban realista stílusban dolgoztam mostanában meg leginkább színhasználatban kezdek elvonatkoztatni , szeretem az erős vibráló színeket és az ellentéteket. A főiskola elvégzése után volt 2 önálló kiállításom.

Az egyik Nyíregyházán volt , 2014-ben a Bencs Villában a másik pedig 2015 februárjában helyben Balmazújvároson a Baki Ifjúsági Házban. Mind két helyen természeti tájképeket állítottam ki. Volt néhány csoportos kiállításom is a Balmaz Art Képzőművészeti alkotó tábor képeiből amin minden évben részt szoktam venni.

A festés mellett portré és karikatúra rajzolással is foglalkozom szezonális időszakban a Nyíregyházi Állatparkban. Korábban Egerben és Debrecenben is foglalkoztam szezonális időszakban portrézással. Készítettem már megrendelésre is portrékat karikatúrákat fényképekről.

Jelenleg alkalmazott grafikát tanulok a Művészeti és Divatiskolában Debrecenben, ahol plakát szórólapok könyvborítók CD borítók logók , újságok tervezését sajátítjuk el.

Célom a festészet és a szabadkézi rajzolás mellett a digitális alkalmazott grafikai dolgok megtervezése és kivitelezése .